Časté dotazy

Kdo to pořádá?
Pořadatelem soutěže BREWRACE je společnost Plzeňský Prazdroj, a. s.. Pořadatel pověřil organizací soutěže BREWRACE společnost Insane Business Ideas s.r.o.

Co můžu vyhrát?

  • 15 týmů v semifinále – bedna piva & dárky z e-shopu Plzeňský Prazdroj
  • 3 týmy ve finále – pivo na 10 let, tzn. 4 piva pro jeden tým na jeden den po dobu 10 let
  • Vítěz – jméno na všech pípách, které vzniknou z vítězného prototypu; 100 litrů vlastní várky speciálního piva; velkolepá párty

Co je BREWRACE?
BREWRACE je půlroční soutěž, v níž týmy z celé ČR dostanou za úkol postavit prototyp výčepního zařízení za pomoci mentorů a odborníků z Plzeňského Prazdroje a dalších firem nebo univerzit.

Co znamená pivo 10 let?
Tři nejlepší týmy dostanou čtyři piva na den po dobu 10 let, přičemž pivem se rozumí objem 0,5 l. Výherní tým se domluví s pořadatelem na nejlepším možném způsobu předání ceny, a v jaké formě bude vhodné cenu předat. Dle svého výběru si může výhru vybrat v lahvích, plechovkách, sudech či jejich kombinaci. Vybírat lze z celého produktového portfolia Plzeňského Prazdroje.

Můžu se zúčastnit?
Kdokoliv starší 18 let. Hledáme ale především lidi s technickým zaměřením a láskou k pivu.

Co je účelem BREWRACE?
Cílem BREWRACE je během půl roku postavit prototyp výčepního zařízení.

Kdy a kde se akce koná?
Celá akce bude probíhat od 25. února 2019 do 2. srpna 2019. Během tohoto půlroku bude potřeba, aby se celý tým zúčastnil akcí v Plzni a to:

  • Nalejvárna: 3. duben 2019
  • Výstav #1: 26. duben 2019
  • Výstav #2: 2. srpen 2019

Na akci budou přítomni mentoři a odborníci na pivařské/výčepní technologie z Plzeňského Prazdroje. Cesta do Plzně a občerstvení budou pro účastníky soutěže hrazeny organizátorem.

Kolik týmů se bude účastnit?
Na základě registrací bude vybráno patnáct nejlepších týmů, které budou pozvání do Plzně na úvodní “nalejvárnu” (informační schůzka). Po měsíci práce týmy odprezentují svoje nápady na řešení dané výzvy a odborná porota vybere tři nejlepší, které pak postoupí do dalšího kola a dostanou za úkol postavit prototyp. Tento prototyp pak odprezentují před odbornou porotou a ta vybere nejlepší řešení a odmění výherní tým.

Stojí to peníze?
Ne, celý Brewrace je pro účastníky zdarma.

Můžu se přihlásit jako jednotlivec?
Nikoliv. Na akci je možné se přihlásit pouze jako dvou- až pěti-členný tým.

Zůstane mi duševní vlastnictví na nápad, který vymyslím?
Týmy budou vedeny jako autoři výrobku, ale veškerá práva na užívaní bude vlastnit Plzeňský Prazdroj, a. s.

Kdo je v porotě a jaká jsou hodnotící kritéria?
Finální sestava poroty bude oznámena až při zahájení akce. Porotci budou hodnotit vaše nápady podle pěti kritérií: kvalita načepovaného nápoje, snadnost obsluhy, šetrnost k přírodě a jestli je řešení modulární.